Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΑΡΗΣ, ΕΛΠΙΔΑ Δράμας και "προπολεμικός" ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ

Ο ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ ιδρύθηκε το 1969 απο την συγχώνευση των ομάδων ΑΡΗΣ (Έτος ιδρύσεως 1926) και ΕΛΠΙΔΑ (Έτος ιδρύσεως1922).
Ποδοσφαιρική ομάδα με το όνομα "ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ" συναντάμε και προπολεμικά στην Δράμα (ομάδα κυρίως των Καπνεργατών), όμως αυτή η ομάδα δεν συνέχισε την δραστηριότητα της μετά τον πόλεμο και σύμφωνα με τις μαρτυρίες ενώθηκε-απορροφήθηκε στην Ελπίδα.


Δείτε στην σελίδα "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ" αναμνήσεις απο τις ιστορικές αυτές ομάδες, διαβάστε στα "ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΑ ΑΡΧΕΙΑ" στιγμές απο την ιστορία τους.Εδώ έχετε την δυνατότητα να δείτε λίγα στοιχεία για τις ομάδες αυτές και να διαβάσετε κάποια σπαράγματα αποτελεσμάτων τους.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ CLUB ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ click here.


ΑΡΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

Το 1926 γενήθηκε ο ιστορικός Aρης Δράμας που έμελλε να παί£ει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ποδόσφαιρο.Έγινε επίσημο σωματείο στα 1927 και τα χρώματα του ήταν κίτρινα και μαύρα. Αποτελούμενος από παικτες εγνωσμένης αξίας κατά φερε να μπεί στις καρδιές τωυ φιλάθλων. Ο ΑΡΗΣ αγωνίσθηκε στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑΜ και στην Β!Εθνική. Ο ΓΚΟΥΡΤΣΙΔΗΣ έπαιξε οτον Παναθηναικό, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ στο Αιγάλεω και αρκετοί ακόμη εντυπωσίασαν με την φανέλλα του Aρη Δράμας.
Ποδοσφαιριστές ΑΡΗ:ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ, ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ Τάκης, ΘΩΪΔΗΣ Παναγιώτης, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Α, ΜΑΣΑΔΗΣ Γεώργιος, ΨΙΜΟΥΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΜΠΙΤΗΣ, ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Παμίνος, ΦΙΤΣΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΝΟΑΡΔΟΣ, ΝΑΟΥΜ, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Σούλης, ΤΕΚΤΟΝΙΔΗΣ Λεωνίδας, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ, ΠΕΛΕΣΟΓΛΟΥ, ΤΟΠΤΣΙΔΗΣ, ΒΥΖΙΩΝΙΔΗΣ. κ.α.


ΕΛΠΙΔΑ ΔΡΑΜΑΣ

Image
Ιδρύθηκε ως ανεπίσημη ομάδα το 1922, κυρίως από Μικρασιάτες πρόσφυγες.Γρήγορα καταξιώθηκε σ' όλο το φίλαθλο κόσμο με τις θαυμάσιες Εμφανίσεις της και το πλούσιο έμψυχο υλικό της.Τα χρώματα της ομάδας ήταν γαλάζιο και άσπρο. Αγωνίστηκε γρήγορα στην Α!ΑΠΣΑΜ και αργότερα στην Β!Εθνική.
Πρόεδροι της Ελπίδας διατέλεσαν οι ΠΑΠΑΡΕΣΚΟΣ (Αρχίατρος),ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ Ανδρ. (Ιατρός), ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ Θωμάς (Διευθ. ΥΕΒ), ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ Ιπποκράτης (Ιατρός)κ.α., άλλοι παράγοντες της Ελπίδας ήταν οι ΚΑΪΡΗΣ, ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ Ιάκωβος (διατέλεσε και σύμβουλοΣ της ΕΠΟ), ΒΛΑΧΟΣ Γρηγόριος (Στρατηγός),ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Αυγερινός (Γ.Γ. για πολλά χρόνια), ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (Γεν.Αρχηγός). Προπονητές στήν Ελπίδα ήταν μεταπολεμικά οι ΠΑΓΚΑΛΟΣ Νίκος, ΜΑΝΤΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Αντώνης, ΒΥΤΙΝΑΡΟΣ Βασίλης, ΒΟΣΚΑΣ Ιωάννης, κ.α.
Δεν άργησε να "τροφοδοτήσει" με παίκτες πολλές ομάδες και να γράψει τη δική της ιστορία στο ποδο σφαιρικό μας στερέωμα. Παίκτες όπως ο ΚΙΜΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΤΣΟΣ δόξασαν τα χρώματα της Ελπίδος, αλλά και των Εθνικών μας ομάδων.
Με την ΕΛΠΙΔΑ έχουν αγωνιστεί και οι: ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ιωάννης), ΕΞΙΛΗΣ, ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ, ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΟΛΙΑΣ, ΑΜΠΑΤΖΗΣ, ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ, ΜΙΧΑΣ,Τ ΣΕΛΙΟΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΜΠΑΡΛΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ΣΕΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ. ΓΕΡΟΥΔΗΣ Β.,ΝΕΔΗΣ, ΠΑΤΡΙΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ(ΚΑΡΙΟΚΑΣ), ΙΛΟΥΣΗΣ, ΔΩΔΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Β., ΠΑΡΑΣΧΟΣ Ε., ΡΕΚΑΡΗΣ Ν., ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Κ., ΤΟΛΙΟΣ Ι.,ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παν., ΤΖΙΒΕΛΙΚΙΔΗΣ, ΜΙΜΙΔΗΣ Aνέστης, ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ Ιω., ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δ., ΓΙΕΡΜΕΝΤΣΙΔΗΣ Στ., ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΔΟΡΔΙΟΣ Ιωάννης, ΜΥΛΩΝΑΣ, ΜΙΚΕΛΗΣ, ΚΟΤΑΡΙΔΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ, ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ Σαβ., ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ, ΕΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ Στ., ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ, ΧΑΛΚΙΔΗΣ, ΝΕΡΑΤΖΑΚΗΣ, ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Αν., ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Γ., ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΚΑΡΑΙΣΑΡΛΗΣ.


ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ

Λίγα στοιχεία έχουμε βρεί μέχρι τώρα για τον προπολεμικό ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟ, τα χρώματα του ήταν πράσινα και άσπρα, εμφανίζεται στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και εκφράζει τους πολυάριθμους καπνεργάτες της Δράμας. Eπίσημη αναγνώριση του σωματείου θα γίνει με απόφαση της Ε.Π.Ο. την 24-7-1930 (βλ. Εφημερίς των Βαλκανίων, της επόμενης ημέρας). Ο σύλλογος είχε αναπτύξει πολύπλευρη δραστηριότητα και περίφημη ήταν και η φιλαρμονική του. Η ποδοσφαιρική ομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα (εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΝΕΑ" 23-11-1931) αγωνίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία στην Β!ΕΠΣΑΜ, οι παίκτες του χαρακτηρίζονται απο πάθος και δυναμισμό. Το τέλος του Πανδραμαϊκού θα έρθει μετά λίγα χρόνια, όταν κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα θα σημειωθούν επεισόδια μεταξύ των καπνεργατών οπαδών του και του Ιππικού, με συνέπεια την διάλυση του σωματείου. Σύμφωνα με τις προφορικές μαρτυρίες που υπάρχουν, στον Πανδραμαϊκό έπαιζαν ο Δ.Παπαδημητρίου, οι Αδ. Λιόλιου και αρκετοί άλλοι ποδοσφαιριστές, που στην συνέχεια εντάχθηκαν στην Ελπίδα.


1927-28

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο της εποχής, ο ΑΡΗΣ και η ΕΛΠΙΔΑ υπάρχουν εκείνη την εποχή ως «ανεπίσημα» σωματεία. Τα «Μακεδονικά Νέα» στις 5-11-1928 σε ανταπόκριση από την Δράμα, θα αναφέρουν σπαράγματα προσφάτων αποτελεσμάτων των 2 ομάδων. Παράλληλα αναφέρονται στον Π.Σ.ΕΛΠΙΣ ως τον «πλέον ισχυρό και με την μεγαλυτέρα δράση» από τους ανεπίσημους συλλόγους, «ούτως παρόλον ότι τα ταμείον του είναι ασθενέστατον, κατόρθωσε να συναντηθεί» με σωματεία από Καβάλα, Ξάνθη και Σέρρας. Μάλιστα αναφέρει ότι «συγκαταλέγει μεταξύ των ποδοσφαιριστών του και στοιχεία υπέροχα»
Αποτελέαματα:
ΕΛΠΙΔΑ - ΕΝ.ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ 1-0,
ΕΛΠΙΔΑ - Π.ΜΕΛΑΣ Κ. 3-2 (Η σχετική φωτογραφία υπάρχει στα Αρχεία μας),
ΕΛΠΙΔΑ - ΑΤΛΑΣ Κ. 6-3,
ΑΡΗΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΔΡ. 1-2
Επίσης αναφέρεται ότι η ΕΛΠΙΔΑ έφερε ισοπαλία με τον Ηρακλή Κ. και τον Ατλαντα Ξ., ενώ ηττήθηκε με ένα τέρμα διαφορά από την Ελπίδα Ξ. Δεν προκύπτουν ακριβείς ημερομηνίες και έδρες που διεξήχθησαν οι αγώνες


1930

Την χρονιά εκείνη τον Ιούλιο ιδρύεται η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔ. ΣΩΜ .ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, η οποία περιλαμβάνει τα σωματεία της Δράμας και της Καβάλας,
Σε φιλικούς αγώνες διαβάζουμε:
(20-7-1930) ΕΛΠΙΔΑ - ΑΣΠΙΔΑ Ξ. 3-1 ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ 4΄, ΚΟΛΙΑΣ 25΄, (;) 85.
Με την Δραμινή ομάδα αγωνίστηκαν οι : ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ,ΕΞΙΛΗΣ,ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ, ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΟΛΙΑΣ, ΑΜΠΑΤΖΗΣ, ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ, ΜΙΧΑΣ, ΣΕΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ. (27-7-30) ΜΕΓ. ΑΛ. ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ - AΡΗΣ 3-3, σε ένα δυνατο ματς παρουσία 1000 φιλάθλων.
* Την ίδια ημέρα ΑΣΠΙΔΑ Ξ. – ΕΛΠΙΔΑ 3-3.

1931-32

Στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΝΕΑ» (23-11-1931) διαβάζουμε ανώνυμη ανταπόκριση από την Δράμα για την ποδοσφαιρική κατάσταση της εποχής. *Πρώτα γίνεται λόγος για τους λόγους που δεν υπήρχε ιδιαίτερη ποδοσφαιρική κίνηση εκείνο το διάστημα, γίνεται αναφορά στα γενικότερα οικονομικά προβλήματα και στο γηπεδικό πρόβλημα. Στις συγκεκριμένες αναφορές για τις ομάδες διαβάζουμε:
*ΑΡΗΣ. Η περυσινή πρωταθλήτρια Β! κατηγορίας παρουσιάσθηκε σε 2 παιχνίδια, σημειώνοντας 1 νίκη και 1 ήττα. «το παιχνίδι της ήταν τόσον σκληρό και τόσον άσχημον που έκαμε να διερωτώνται οι θεαταί αν ήτο ο ΑΡΗΣ ή καμμία ανεπίσημος ομάς. Ευτυχώς τώρα τελευταίως ο ΑΡΗΣ ήρχισε να βρίσκει τον εαυτόν του»
*ΕΛΠΙΣ. «Η απαγόρευση συμμετοχής μαθητών σε εξωσχολικούς αγώνες, εξασθένησε όλα τα σωματεία , Μεγαλυτέρα όμως μείωση η ΕΛΠΙΣ, ήτις στερήθη των καλυτέρων μαχητών, αδυνατεί να κατέλθει εις αγώνα μετά αξιόλογων σωματείων . Είναι παρήγορο ότι οι διοικούντες φροντίζουν να συμπληρώσουν τα κενά και να καταλάβουν πάλι την πρέπουσαν σειράν εις το προσεχές πρωτάθλημα»
*ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ. «Ευρίσκεται εις άριστην φόρμαν, καθόσον και τους παλαιούς παίκτας έχει, επί πλέον δε εφέτος είναι και εξαιρετικά προπονημένοι. Εάν την φόρμαν των αυτήν κρατήσουν και κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, αναμφιβόλως θα καταλάβει την θέση του πρωταθλητού β! Κατηγορίας»
Επίσης γίνεται εκτενή αναφορά στην ΔΟΞΑ και μικρότερη στις «νέες» ομάδες ΕΡΜΗ και ΑΣΠΙΔΑ.
-Στην ίδια εφημερίδα θα δημοσιευτεί στις 17-12-1931 ανταπόκριση από την Δράμα, για το ίδιο θέμα και με υπογραφή «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» . «Η πόλις μας πρέπει να είναι αρκετά υπερήφανη δια την πρόοδο του ποδοσφαίρου της, αν και τα διάφορα σωματεία δεν έχουν άπαντα τα αναγκαιούντα εν τούτοις όμως αι ομάδες των είναι αρκετά ισχυραί και επικίνδυνοι δια τας ξένας τοιούτας. Εάν τα σωματεία μας διαθέτουν τα των Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, δηλ. προπονητάς, υλικήν ενίσχυσην κ.λ.π., τότε ασφαλώς το ποδόσφαιρο μας θα ευρίσκετο εις την αυτήν μοίρα των ως άνω σωματείων»
Τα ισχυρότερα σωματεία στην Α! κατηγορία είναι η ΔΟΞΑ και η ΕΛΠΙΣ, που έχουν κατακτήσει από 5 πρωταθλήματα η καθεμιά (Σημ.: προφανώς Δράμας), για την ΔΟΞΑ αναφέρει ότι με την παραχώρηση του γηπέδου της βοηθάει και τις άλλες ομάδες, ενώ έχει 5 παίκτες στην μεικτή Δράμας.
· Η ΕΛΠΙΣ είναι ο αιώνιος διεκδικητής μαζί με την Δόξα για τον τίτλο, «ο σύλλογος ούτος εις το οποιοδήποτε αγώνα και αν συναντηθή παίζει με αφάνταστον φανατισμόν, τέχνην και ορμή, ιδίως δε όποτε συναντάται με την Δόξα, την οποία ενίκησε τρίς με αποτελέσματα 2-1, 2-1, 3-1 και ηττειθείς μόνο μίαν φορά απ΄αυτήν με 2-0» (Σημ.: προφανώς εννοεί την τρέχουσα περίοδο). Καλύτερη γραμμή της ΕΛΠΙΔΑΣ ήταν η αμυντική και ξεχωρίζουν ο τερματοφύλακας ΤΣΕΛΙΟΣ και ο σέντερ χαφ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ, «.ο καλύτερος της Αν. Μακεδονίας»», η ΕΛΠΙΣ «δια των λαμπρών νικών της εναντίων της Δόξης, Ασπίδας Ξ., Ορφέα, Φιλίππων Καβάλας κ.α., απάκτησε πολυπληθείς οπαδούς». Με την ΕΛΠΙΔΑ αγωνιζόταν και οι ΤΣΕΛΙΟΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΜΠΑΡΛΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ, ΣΦΙΛΙΝΙΩΤΗΣ, ΚΟΛΙΑΣ, ΜΙΧΑΣ, ΑΜΠΑΤΖΗΣ.
· Ο ΑΡΗΣ απαρτίζεται από νεαρούς αλλά «πλήρεις μέλλοντος» ποδοσφαιριστές. Ήταν πρωταθλήτρια Β! Κατηγορίας την προηγούμενη χρονιά και βαδίζει δια την Α! Κατηγορία, ενώ είχε πετύχει και πολλές νίκες εναντίον ομάδων της Α! Κατηγορίας. και από τους γειτονικούς νομούς. Στην μεικτή Δράμας αγωνίζονται 2 ποδοαφαιριστές του ΑΡΗ.
· ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ: "Η ομάς αυτή διακρίνεται δια το ορμητικόν της παίξιμον. Εφέτος παρουσιάζεται ισχυράν και ελπιδοφόρος" Άλλες ομάδες της πόλης αλλά ανεπίσημες είναι οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (η ισχυρότερη ανεπίσημη), ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΤΛΑΣ, Α.Ε.Ν.Σ.. Τέλος αναφέρει ως φαβορί για τον τίτλο του Πρωταθλητή Αν. Μακεδονίας την ΕΛΠΙΔΑ.
7-3-1931: ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ - ΑΡΗΣ ΔΡ. 1-4 (1-1 ημίχρονο)
25-3-1931: ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΕΛΠΙΣ Δ. 2-2, ο αγώνας της Ελπίδας με αντίπαλο την Πρωταθλήτρια Αν. Μακεδονίας, τελέσθηκε στο γήπεδο Περιγιαλίου (Καρά-ορμάν) για να τιμηθεί η Εθνική επέτειος. Σύμφωνα με ανταπόκριση («Μακεδονικά Νέα», 21-4-1931) χαρακτηρίζεται «η μεγαλυτέρα ποδοσφαιρική συνάντησις» και την παρακολούθησαν 6.000 θeaτές.
Στις 12-4-1931 (Κυριακή του Πάσχα) η Ελπίς θα μεταβεί για 2 φιλικά στην Ξάνθη με αντίπαλους τον Ορφέα και την Ασπίδα, τελίκά όμως λόγω καιρικών δυσκολιών θα αγωνισθεί μόνο 30΄εναντιον του Ορφέα, με σκόρ 1-1. Έτσι είναι «λυπηρόν διότι δεν μας εδόθη ευκαιρία να απολαύσωμεν το τεχνικό και άριστο παιχνίδι της Ελπίδος» θα γράψει ο ανταποκριτής (Μ.Ν. 21-4-1931)

1947-48

18-1-1948: ΕΛΠΙΔΑ-ΑΕ ΚΑΒ. 5-2
16-2-1948: (ΚΥΠΕΛΛΟ) ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΕΡ. - ΕΛΠΙΔΑ 0-6
11-4-1948: ΕΛΠΙΔΑ-ΦΙΛΙΠΠΠΟΙ Κ. 1-1 (Διοργάνωση;)
25-4-1948: (ΚΥΠΕΛΛΟ) ΕΛΠΙΔΑ-ΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ 1-0
6-6-1948: (ΚΥΠΕΛΛΟ) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΕΛΠΙΔΑ 7-1

1948-49

1948-49 (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΣΑΜ) 17-1-1949: ΒΥΡΩΝ Κ -ΑΡΗΣ 2-1, ΕΛΠΙΔΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. 3-0
28-3-1949: ΑΕ ΚΑΒ.-ΑΡΗΣ 2-1
5-4-1949: ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΜΙΚΤΗ ΕΠΣΑΜ 2-1(;), με την ΕΠΣΑΜ αγωνίστηκαν οι ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΓΚΙΟΥΤΖΕΛΗΣ, ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ, ΔΩΔΟΣ, ΝΕΡΑΓΚΛΗΣ, ΚΑΝΑΚΗΣ, ΡΕΚΑΡΗΣ , ΓΙΕΡΜΑΝΤΖΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.
11-4-1949: ΦΙΛΙΠΠΟΙ Κ.-ΕΛΠΙΔΑ 4-1
25-4-1949: ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.-ΕΛΠΙΔΑ 1-1, την ίδια ημέρα μετά από εξαιρετική εμφάνιση σε φιλικό αγώνα :ΑΡΗΣ-ΜΕΓ.ΑΛ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 3-0

1950-51

06-01-51: (KYΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ) ΕΛΠΙΔΑ-ΔΟΞΑ Δρ. 1-0 (Εμμανουηλίδης),
14-01-51: (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ) ΕΛΠΙΔΑ-ΠΑΟΚ Θ. 3-4. «Από τις 2μμ οι φίλαθλοι κατέκλυσαν το Εθν. Στάδιον, η Ελπίς γοητεύει κυριολεκτικώς τους φιλάθλους»Ο κανονικός αγώνας έληξε 3-3 και ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη στην παράταση, τα τέρματά της Ελπίδας σημείωσαν οι ΓΕΡΜΕΤΖΙΔΗΣ, ΡΕΚΑΡΗΣ και ΨΩΜΑΣ.
Παραμονή του αγώνα η εφημερίδα «Μακεδονία» θα γράψει: «από της συστάσεως του Θεσμού κυπέλλου Ελλάδος, η ομάς της Ελπίδος προκρίνεται δια τους ημιτελικούς αγώνας.Δις κατήλθε και ηγωνίσθη εις Αθήνας, αντιπροσωπεύουσα την πρώτην φοράν ολόκληρον το Βόρειον συγκρότημα. Η ΕΠΟ αναγνωρίζουσα την προοδευτικήν δράσην της Ελπίδος εις τους αγώνας κυπέλλου, απένειμεν εις αυτήν ειδικόν κύπελλον προς επιβράβευσιν των Προσπαθειών της»
ΕΛΠΙΔΑ: ΓΕΡΟΥΔΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΤΡΙΚΗΣ, ΔΩΔΟΣ, ΜΙΜΙΔΗΣ, ΧΑΡΑΛΙΜΠΙΔΗΣ, ΡΕΚΑΡΗΣ, ΝΕΔΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ,ΓΕΡΜΑΝΤΖΙΔΗΣ.(ΨΩΜΑΣ),
21-01-1951: (Πρωτ. ΕΠΣΑΜ) ΑΡΗΣ-ΦΙΛΙΠΠΟΙ Καβ. 1-2,
04-02-1951: (Πρωτ. ΕΠΣΑΜ) ΕΛΠΙΔΑ-ΟΡΦΕΑ ΕΛ. 6-1,
11-02-1951: (Πρωτ. ΕΠΣΑΜ) ΔΟΞΑ Δρ.-ΑΡΗΣ 3-0
14-01-1951: Συγκροτείται σε σώμα το Δ.Σ. της Ελπίδας , Πρόεδρος ο Α. ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ, Αντιπρ. Οι ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ, ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ, Γεν. Γραμ.ο ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ταμίας ο ΒΑΔΡΑΤΣΙΚΑΣΕφ. Ποδοσφαίρου Ο Ιακωβος ΣΑΑΤΣΟΓΛΟΥ, Εφ.Αθλητισμού ο ΒΛΑΧΟΣ, Εφ.υλικού ο ΧΟΥΡΜΟΥΖΗΣ.
18-02-1951: (Πρωτ. ΕΠΣΑΜ) ΕΛΠΙΔΑ-ΑΡΗΣ 1-0,
25-02-1951: (Πρωτ. ΕΠΣΑΜ) ΗΡΑΚΛΗΣ (Καβάλας;)- ΑΡΗΣ 0-3, ΕΛΠΙΔΑ-ΑΕ Καβ. 3-0 («ενώπιον χιλιάδων φιλάθλων»),
04-03-1951: (Πρωτ. ΕΠΣΑΜ) ΔΟΞΑ Δ.-ΑΡΗΣ 4-0,
11-03-1951: (Πρωτ. ΕΠΣΑΜ) ΑΡΗΣ- ΟΡΦΕΑΣ ΕΛ. 4-0,
18-03-1951: (Πρωτ. ΕΠΣΑΜ) ΒΥΡΩΝΑΣ-ΕΛΠΙΔΑ 2-0, Την ίδια ημέρα σε αγώνα καλαθοσφαίρισης ΓΥΜΝΑΣΙΟ Καβάλας-ΕΛΠΙΔΑ 33-28,
01-04-1951: (Πρωτ. ΕΠΣΑΜ) ΑΡΗΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ Κ.0-1,
06-05-51: (Πρωτ. ΕΠΣΑΜ) ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.- ΕΛΠΙΔΑ 2-3,
ΒΥΡΩΝΑΣ Κ. - ΑΡΗΣ 0-2,
13-05-51: (Πρωτ. ΕΠΣΑΜ) ΑΡΗΣ - ΟΡΦΕΑΣ ΕΛ.2-0, ΑΕΚ-ΕΛΠΙΔΑ: διεκόπη λόγω βροχής.
19-05-51: (Διεθνές φιλικό) ΕΛΠΙΔΑ - ΓΚΡΑΤΣΕΡ ΑΥΣΤΡΙΑΣ 0-2,
20-05-51: (Πρωτ. ΕΠΣΑΜ) ΕΛΠΙΔΑ - ΟΡΦΕΑΣ Ελ. 5-1,
26/27-05-51: Η ΕΛΠΙΔΑ κατακτά τουρνουά πετοσφαίρησης με αντιπάλους 4 ομάδες της Καβάλας.

1952-53

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η αθλητική Δράμα δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, έτσι στις 27-28/9/1952 διεξάγονται στην Δράμα οι Παβορεαλλαδικοί αγώνες Στίβου. Συμμετέχουν 14 σωματεία της Β. Ελλάδας, την πόλη μας θα εκπροσωπήσει η ΕΠΛΙΔΑ. Από τους αθλητές της που ξεχώρισαν στους αγώνες θα αναφέρουμε τους: ΜΑΚΡΙΔΗ (200μ.), ΜΑΡΑ (400μ.εμπ.), ΨΑΡΡΑ, ΣΙΜΟΓΛΟΥ (110μ.εμπ.), ΤΣΙΓΚΕΛΗ (άλμα σε μήκος).
(6-10-52): Ηρακλής Καβ. - ΕΛΠΙΔΑ 0-2, σε φιλικό αγώνα.
(13-10-52): ΑΡΗΣ - Δόξα Δρ. 2-1 (φιλικός;)
(10-11-52): ΑΡΗΣ - Εθν. Αστήρ Καλιφύτου 6-2, σε αγώνα Κυπέλλου.
(30-11-52): ΕΛΠΙΔΑ -Δόξα Δρ. 1-1 στην παράταση. Αυτός ο αγώνας
Κυπέλλου διεξήχθη στην Καβάλα , λόγω έργων στο Εθνικό Στάδιο.
(3-12-52): ΕΛΠΙΔΑ -Δόξα Δρ. 3-1, ο επαναληπτικός του προηγούμενου αγώνα ο οποίος έγινε πάλι στην Καβάλα.
(14-12-52) Φίλιπποι Καβ. -ΕΛΠΙΔΑ 0-2, σε αγώνα Κυπέλλου. Την ίδια ημέρα Δόξα-ΑΡΗΣ 4-1 (σε αγώνα Κυπέλλου;)
(21-12-52) ΕΛΠΙΔΑ -ΑΡΗΣ 4-2. Την ίδια ημέρα ΑΕ Καβ. - Δόξα Δρ. 6-1 και οι 2 αγώνες ήταν για το Πρωτάθλημα ΕΠΣΑΜ.
(5-1-53) ΑΡΗΣ - ΑΕ Καβ. 3-1, για το Πρωτάθλημα ΕΠΣΑΜ.
(6-1-53) ΕΛΠΙΔΑ - Φίλιπποι Κ. 3-2.
(25-1-53) ΕΛΠΙΔΑ - ΟΡΦΕΑΣ Ξάνθ. 0-1, ο αγώνας ήταν για το Κύπελλο και ο νικητής αγωνίστηκε στον τελικό του Βορ. Ομίλου. Λόγω της κρισιμότητας του τον αγώνα παρακολούθησαν φίλαθλοι και από την Καβάλα.
(1-2-53) ΕΛΠΙΔΑ - Δόξα Δρ. 1-1, για το Πρωτάθλημα ΕΠΣΑΜ, το τέρμα της ΕΛΠΙΔΑΣ ο ΓΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗΣ στο 20΄. Οι Β! ομάδες ήρθαν 0-0. (8-2-53) Ηρακλής Κ. - ΕΛΠΙΔΑ 2-1, για το Πρωτάθλημα ΕΠΣΑΜ.
(15-2-53)ΑΕΚ-ΕΛΠΙΔΑ 1-0 και ΑΡΗΣ-Φίλιπποι Κ. 1-0, για το Πρωτάθλημα ΕΠΣΑΜ.
(23-2-53)ΕΛΠΙΔΑ-ΣΠΑΡΤΑΚ (Γιουγκ.) 0-2, ο αγώνας έγινε παρουσία χιλιάδων θεατών και «αναμενόταν αγωνιωδώς από τον φίλαθλο κόσμο της πόλεως και των γειτονικών τοιούτων»
(1-3-53) 'Aρης Θεσσαλονίκης - ΕΛΠΙΔΑ 3-2, σε φιλικό αγώνα παρουσία χιλιάδων φιλάθλων. «Δεν θα ήταν υπερβολή ότι η εμφάνιση της Ελπίδος ήταν καλυτέρα από την εμφάνιση οποιασδήποτε άλλης επαρχιακής ομάδας εις την Θεσσαλονίκη μετά τον πόλεμο» Τα τέρματα της ΕΛΠΙΔΑΣ πέτυχαν οι ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 46΄, ΓΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗΣ 54΄.
(29-3-53)ΕΛΠΙΔΑ-ΑΕ Καβ. 1-1, παρουσία χιλιάδων θεατών. Το τέρμα της ΕΛΠΙΔΑΣ πέτυχε ο ΓΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗΣ.
20-4-1953:ΕΛΠΙΔΑ-Ηρα. Κ. 3-0, σε ένα κρίσιμο αγώνα στο κατάμεστο Εθνικό Στάδιο. Τα τέρματα πέτυχαν οι ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, ΧΑΣΙΚΙΔΗΣ, ΚΟΤΣΑΚΙΔΗΣ(;)
Την ίδια ημέρα Φίλιπποι Κ. - ΑΡΗΣ 4-1.
4-5-1953: Δόξα Δρ. - ΑΡΗΣ 4-1.
10-5-1953:Απόλλων Σερ. - ΕΛΠΙΔΑ 2-3, σε τελικό τουρνούα για κέντρο ενίσχυσης αποφυλακιζομένων.
ΕΛΠΙΔΑ 1952-53: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟΛΙΟΣ, ΠΑΡΑΣΧΟΣ, ΔΩΔΟΣ, ΔΕΚΟΣ, ΝΤΟΒΑΣ, ΜΙΜΙΔΗΣ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΣΙΚΙΔΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, ΓΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

1954-55

(15-01-55): Πρ.ΕΠΣΑΜ, ΕΛΠΙΔΑ - Ηρακλής Κ. 1-0 (ΚΑΡΓΑΣ 48΄)
(22-01-55): Πρ.ΕΠΣΑΜ, ΕΛΠΙΔΑ - ΑΡΗΣ 2-1
(06-02-55): Πρ.ΕΠΣΑΜ, ΑΡΗΣ - Βύρων Κ. 1-2
(13-02-55): Φιλικό: Ηρακλής Σερ. - ΕΛΠΙΔΑ 1-2 (ΓΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗΣ 13΄, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ 20΄) Θεατές: 5000(!)
(27-2-55): (Κύπελλο) ΕΛΠΙΔΑ-Ηρακλής Κ. 3-1 (ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ 1΄, 60΄. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ 32΄)
(13-2-55):(Κύπελλο): Ηρακλής Σερ.-ΕΛΠΙΔΑ 2-3, σε ένα τεχνικό παιχνίδι, παρουσία χιλιάδων φιλάθλων. (ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ 30΄, ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ 36΄, ΓΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗΣ 60΄)
(20-2-55):Πρ.ΕΠΣΑΜ, Δόξα Δρ. - ΕΛΠΙΔΑ 2-1, παρουσία 7.000 θεατών.(ΤΖΙΒΕΛΕΚΗΣ)
(10-4-55): (Κύπελλο) ΠΑΟΚ-ΕΛΠΙΔΑ 3-2, στην παράταση. Η «Μακεδονία» θα γράψει για τους παίκτες της Δραμινής ομάδας «ηδικήθησαν εν μέρει υπο της διαιτησίας» αλλά οι ίδιοι μιλήσανε για κατάφωρη αδικία.. Τα τέρματα της ΕΛΠΙΔΑΣ πέτυχαν οι ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 18΄, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ 26΄.
ΕΛΠΙΔΑ(54-55): ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ,ΠΑΡΑΣΧΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,ΔΟΡΔΙΟΣ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΖΕΒΕΛΗΚΗΣ,ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, ΓΕΡΜΕΝΤΖΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΚΑΡΓΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΜΙΜΙΔΗΣ.

1963-64

Β!ΕΘΝΙΚΗ-Γ!ΟΜΙΛΟΣ
12η αγων. (5-1-1964) ΕΛΠΙΔΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΕΡ. 0-1 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΕΡ.-ΑΡΗΣ 3-1
13η αγων. (12-1-1964) ΑΡΗΣ-ΔΟΞΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 3-1, η σύνθεση του ΑΡΗ: ΜΑΥΡΑΚΗΣ, ΘΩΪΔΗΣ, ΨΙΜΟΥΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΜΠΙΤΗΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΒΥΖΙΩΤΙΔΗΣ, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΚΑΡΑΛΑΖΟΣ,ΤΕΚΤΟΝΙΔΗΣ. ΜΕΝ ΤΟΥΜΠΑΣ-ΕΛΠΙΣ 3-1 Β!ΓΥΡΟΣ:
14η αγων. (19-1-1964) ΑΡΗΣ-ΕΛΠΙΣ 1-0
15η αγων. (26-1-1964) ΕΛΠΙΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 1-1 ΟΡΦΕΑΣ ΚΟΜ.-ΑΡΗΣ: ανεβλήθη
16η αγων. (2-2-1964) ΑΡΗΣ-ΜΕΓΑΣ ΑΛ. ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ 1-1 ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒ.-ΕΛΠΙΔΑ 2-1, η σύνθεση της ΕΛΠΙΔΑΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, Μ.ΜΙΚΕΛΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ, ΝΙΟΝΙΟΣ,ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΗΣ, ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ.
17η αγων. (9-2-1964) ΑΡΗΣ-ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΣ. 0-1 ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΚΑΒ.-ΕΛΠΙΣ 2-1
18η αγων. (23-2-64) ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΕΡ.-ΑΡΗΣ 4-1 ΕΛΠΙΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ 5-1
19η αγων. (1-3-64) ΑΡΗΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΡΙΑΝΔΡ. 2-2 ΕΛΠΙΣ-ΟΡΦΕΑΣ ΚΟΜ. δ.δ.
20η αγων. (15-3-64) ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-ΕΛΠΙΣ 1-0 ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. 1-0
21αγων. (22-3-64) ΔΟΞΑ ΝΕΑΠ.-ΕΛΠΙΣ 1-1 ΑΡΗΣ-ΜΕΝΤ 0-0
22η αγων. (29-3-64) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ 7-1 ΕΛΠΙΣ-ΑΧΙΛΕΑΣ ΤΡΙΑΝΔ. 4-2
23η αγων. (5-4-64) ΦΙΛΙΠΠΟΙ-ΑΡΗΣ 2-1 ΟΡΦΕΑΣ Ξ.-ΕΛΠΙΣ 0-1
24η αγων. (12-4-64) ΑΠΟΛΛΩΝ Σ.-ΕΛΠΙΣ 2-2 ΑΡΗΣ-ΟΡΦΕΑΣ Ξ. 0-0
25ηαγων. (19-4-64) ΗΡΑΚΛΗΣ Σ.-ΕΛΠΙΣ 1-0 ΑΡΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σ. 0-1
26η αγων. (26-4-64) ΑΡΗΣ-ΔΟΞΑ ΝΕΑΠ. 3-1
(4-5-64) ΜΕΝΤ-ΕΛΠΙΣ 5-3
* Ο αγώνας της Ελπίδας διεξήχθη σε άλλη ημερομηνία γιατί η ομάδα στις 26-4-64 αντιμετώπιζε για τους «16» του Κυπέλλου τον ΠΑΟ στην Αθήνα. Ηττήθηκε με 4-1, αν και είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με γκολ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ στο 50΄, διαβάζουμε στην «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της εποχής ότι, η ΕΛΠΙΣ «ηγωνίσθη αξίως και εις πολλάς περιπτώσεις ηπείλησε τον ΠΑΟ».Την φανέλα της ΕΛΠΙΔΑΣ σε εκείνον τον αγώνα είχαν φορέσει οι ΠΑΠΑΘΕΩΔΟΡΟΥ, ΜΙΧΕΛΗΣ, ΠΑΠΑΘΕΩΔΟΡΟΥ(2), ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ( ;), ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΜΑΥΡΙΔΗΣ, ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΗΣ.
Την περίοδο εκείνη φόρεσαν την φανέλλα της Ελπίδας και οι ΜΥΛΩΝΑΣ, ΚΑΡΑΪΣΑΡΛΗΣ, ΟΜΗΡΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 63-64 1.ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΚΑΒ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΕΡ. 66 βαθμοί., 3.ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ 64, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΜΕΝΤ, ΑΠΟΛΛΩΝ Σ. 55, ΗΡΑΚΛΕΙΑ 54. ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. 52, 9. ΕΛΠΙΔΑ 39-35 και 50 β. 10.ΑΡΗΣ 25-40,47 11.ΟΡΦΕΑ ΚΟΜ. 45, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΡ. 42, ΔΟΞΑ ΝΕΑΠ. 41, ΟΡΦΕΑΣ Ξ. 39.

1964-65

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1964-65
Β! ΕΘΝΙΚΗ
(18-10-64) ΑΡΗΣ - ΕΛΠΙΔΑ1-0
(25-10-64) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Θ.- ΕΛΠΙΔΑ 0-1(ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ), Γήπεδο ΑΡΗ. ΑΡΗΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. 1-1
(1-11-64)ΕΛΠΙΔΑ - ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ 0-2, ΠΟ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ - ΑΡΗΣ 0-2 (ΜΟΥΡΟΥΖΗΣ 50, ΝΟΑΡΔΟΣ 81) Γήπεδο ΑΡΗ Θ.
(8-11-64) ΑΡΗΣ- ΑΣΠΙΔΑ Ξ. 3-1, ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΟΛ. - ΕΛΠΙΔΑ 2-2(ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ 30,ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ 72)
(15-11-64)ΕΛΠΙΔΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ 6-1 ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 2-0
(22-11-64) ΑΡΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΕΡ. 2-2 ΦΙΛΙΠΠΟΙ Κ. - ΕΛΠΙΔΑ 0-0
(29-11-64) ΕΛΠΙΔΑ-ΑΕΚ 1-2 ΦΟΙΝΙΚΑΣ-ΑΡΗΣ 4-1 (ΚΟΚΑΛΗΣ 80)
(6-12-64)ΑΡΗΣ-ΚΙΛΚΙΣ 1-0 ΜΕΝΤ-ΕΛΠΙΔΑ 1-0( Με την επίτευξη του τέρματος από τον Φουντουκιδη, ο αγώνας διεκόπη για 5 λεπτά καθώς οι της ΕΛΠΙΔΑΣ ζήτησαν οφσάιντ.)
(13-12-64)ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. - ΕΛΠΙΔΑ 1-1 ΑΡΗΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 2-0 (ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ 18, ΝΟΑΡΔΟΣ 60)
(20-12-64)ΕΛΠΙΔΑ-ΠΟΞ 4-2(ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ 2,ΚΩΣΤΕΡΙΔΗΣ, ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΗΣ) ΦΙΛΙΠΠΟΙ-ΑΡΗΣ 1-0
(26-12-64)ΜΕΝΤ-ΑΡΗΣ 1-1 (ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ 13) Επεισοδιακός αγώνας με αποβολή του ΝΟΑΡΔΟΥ, ενώ όπως γράφει η «Μακεδονία» της εποχής «οι Δραμινοί κατέπληξαν με την αγωνιστικότητα τους και την φυσική τους κατάσταση».
(11-1-65) ΑΡΗΣ-ΕΛΠΙΔΑ ΝΙΓΡΙΤΑΣ 1-1 ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-ΕΛΠΙΔΑ 0-1(ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ 52)
(18-1-65) ΕΛΠΙΔΑ-ΑΣΠΙΔΑ Ξ. 0-0 ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. - ΑΡΗΣ 2-0
(25-1-65)ΕΛΠΙΔΑ ΝΙΓΡ.-ΕΛΠΙΔΑ 0-0 ΑΡΗΣ-ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ 0-0
(31-1-65)ΑΡΗΣ-ΕΛΠΙΣ 1-0
(7-2-65) ΕΛΠΙΔΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 1-0(ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ 17΄)
(14-2-65)ΑΡΗΣ-ΠΟΞ 2-1(ΠΕΛΕΣΟΓΛΟΥ,ΤΟΠΤΣΙΔΗΣ) ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ-ΕΛΠΙΔΑ 2-0
(21-2-65)ΕΛΠΙΔΑ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ 0-1 ΑΣΠΙΔΑ-ΑΡΗΣ 3-0
(28-2-65)ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 1-0 ΗΡΑΚΛΕΙΑ-ΕΛΠΙΔΑ 3-1
(7-3-65)ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Σ.-ΑΡΗΣ 3-2 ΕΛΠΙΔΑ-ΦΙΛΙΠΠΠΟΙ 2-0
(14-3-65)ΑΡΗΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ 0-0 ΑΕΚ-ΕΛΠΙΔΑ 1-2
(21-3-65)ΕΛΠΙΔΑ-ΜΕΝΤ 1-1 ΚΙΛΚΙΣ-ΑΡΗΣ 1-0
(28-3-65)ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΑΡΗΣ 2-0 ΕΛΠΙΔΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. 2-2
(4-4-65)ΠΟΞ-ΕΛΠΙΔΑ 0-4(ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ 11΄, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 31΄, ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΗΣ 48΄, ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ 60΄)
(11-4-65)ΑΡΗΣ-ΜΕΝΤ 1-0 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Σ.-ΕΛΠΙΔΑ 1-0
(18-4-65)ΕΛΠΙΔΑ-ΚΙΛΚΙΣ 1-0 ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ 3-2
(26-4-65)ΕΛΠΙΔΑ-ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ 2-0 (ΒΑΣΙΛΕΙΑΣΗΣ και ΣΑΡΔΕΛΗΣ αυτ.)
(2-5-65) ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ 2-1 ΑΣΠΙΔΑ-ΕΛΠΙΔΑ 2-2
(9-5-65)ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ 2-0 α.α ΕΛΠΙΔΑ-ΕΛΠΙΔΑ Ν. 2-0 α.α.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1.ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ 77, ΜΕΝΤ 60, ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΟΛΙΧΝ. 65, ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘ.64, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Θ., ΚΙΛΚΙΣΑΪΚΟΣ 63, ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΚΑΒ., ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ 62, 9. ΕΛΠΙΔΑ 37-31, 61 β., ΜΕΓ.ΑΛ. ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ 61, ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. 59, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΕΡ. 57, 13.ΑΡΗΣ, 20-38, 57 β,. ΑΕ ΚΑΒ.50, ΕΛΠΙΔΑ ΝΙΓΡ. 43, ΠΟ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ 40.
Την περίοδο 64-65 με τον ΑΡΗ είχαν αγωνιστεί οι: ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ, ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ,ΘΩΪΔΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, Χ"ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ,ΨΙΜΟΥΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΝΟΑΡΔΟΣ, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ. κ.α.
Με την ΕΛΠΙΔΑ είχαν αγωνιστεί οι: ΜΥΛΩΝΑΣ, ΜΙΚΕΛΗΣ, ΚΟΤΑΡΙΔΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ, ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ Σαβ., ΠΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ, ΕΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ., ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ Στ., ΤΙΚΤΑΠΑΝΙΔΗΣ., ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ.

1966-67

Την περίοδο 1966-67 ο ΑΡΗΣ και η Ελπίδα Δράμας αγωνιζόταν στον Β! Όμιλο της τότε Γ!Εθνικής.
(14-5-67) EΛΠΙΔΑ-ΟΡΦΕΑΣ 1-1 (ΧΑΛΚΙΔΗΣ 20)
(21-5-67) ΑΤΡΟΜΗΤ. ΣΕΡ.- ΑΡΗΣ 1-1, ΒΥΡΩΝΑΣ-ΕΛΠΙΔΑ ανεβλήθη
(28-5-67) Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡ. - ΑΡΗΣ 2-0
(4-6-67) ΕΛΠΙΔΑ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-1(ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ 12,ΚΑΡΑΪΣΑΡΛΗΣ 34) ΒΥΡΩΝΑΣ-ΑΡΗΣ 0-2 α.α.
(11-6-67)ΑΡΗΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-3
(18-6-67)ΑΡΗΣ-ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 2-0 ΕΛΠΙΔΑ - ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘ. 1-0
(25-6-67)ΜΕΓΑΣ ΑΛ. - ΕΛΠΙΔΑ 0-1 ΑΡΗΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡ. 4-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1.ΕΛΠΙΔΑ 44-16, 57 βαθμ., 2. ΟΡΦΕΑΣ ΕΛ. 57., ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 56, ΟΡΦΕΑΣ Ξ. 56, ΟΡΕΣΤΗΣ 55, Μ.ΑΛΕΞ. 54, ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔ. 47, ΕΛΠΙΔΑ ΝΙΓΡ. 46, ΑΛΕΞΑΝΔΡ. 44, 9. ΑΡΗΣ 40-53, 44 βαθμ., ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΕΡ. 40, ΔΟΞΑ ΣΙΤΑΓΡΩΝ 35, ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒ. 25.
Δόθηκε αγώνας κατάταξης μεταξύ ΕΛΠΙΔΑΣ και ΟΡΦΕΑ, αλλά δεν αναδείχθηκε νικητής. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης παρουσία 3000 θεατών και τελείωσε 0-0, μετά από 120 λεπτά. Τελικά στις 11-7-67 η ΕΛΠΙΔΑ ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια λόγω καλύτερου συντελεστή.
Στον αγώνα κατάταξης η ΕΛΠΙΔΑ αγωνίστηκε με τους: ΝΕΡΑΤΖΑΚΗ, ΜΙΧΕΛΗ, ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ, ΣΑΡΑΛΙΩΤΗ, ΚΑΛΤΣΙΔΗ Στ., ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Αν., ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΔΗ, ΚΑΛΤΣΙΔΗ Σαββα, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Γ., ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΚΑΡΑΙΣΑΡΛΗ.

1967-68

1968-69

Για τον τελικό του τοπικού πρωταθλήματος της Δράμας συναντήθηκαν στις 29-12-1968 η ΕΛΠΙΔΑ και Ο ΑΡΗΣ Δράμας. Ο νικητής θα εκπροσωπούσε την Δράμα στα προκριματικά για την Β! ΕΘΝΙΚΗ. Η ΕΛΠΙΔΑ νίκησε με 3-2 αν και βρέθηκε να χάνει. Οι σκόρερς ήταν για την ΕΛΠΙΔΑ οι ΣΑΡΑΓΙΩΤΗΣ (2), ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ. Ενώ για τον ΑΡΗ οι ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ. Αυτή ήταν η τελευταία επίσημη συνάντηση πριν την ενοποίηση.
Στους αγώνες του Ειδικού Ερασιτεχνικού για άνοδο στην Β!Εθνική αρχικά αγωνίσθηκε η ΕΛΠΙΔΑ, αργότερα όμως αντικαταστάθηκε από τον ΑΡΗ καθώς αμφισβητήθηκε το κύρος του αγώνα με τους ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ Δοξάτου.
(12-1-1969) Πυρσός Γρεβ. - Ελπίδα 4-1
(20-1-1969) Ελπίδα - Κιλκισαϊκός δ.δ. .
(16-2-1969) Άρης - Κιλκισαϊκός 1-1
(19-2-1969) Νάουσα - Άρης 1-0
(23-2-1969) Άρης - Ορφέας Ελευθ. 1-0 ( Το τέρμα σημείωσε ο ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ στο 30΄ και τον αγώνα παρακολούθησαν 1000 φίλαθλοι )
(26-2-1969) Μ.Αλ. Ηράκλειας - Άρης 5-2 (ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ)
2-3-1969: Κιλκισαϊκός - Άρης 2-1 (ΤΣΑΛΟΓΛΙΔΗΣ)
5-3-1969: Άρης - Πυρσός 2-5
9-3-1969:Νάουσα - Άρης 3-0
12-3-1969: Ορφέας - Άρης 2-2
(16-3-1969) Άρης - Ηράκλεια 2-1 (ΣΤΟΪΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ)
Με τον ΑΡΗ σε αυτή την διοργάνωση αγωνίστηκαν οι : ΜΗΤΡΟΥ, ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ, ΚΟΚΑΛΗΣ, ΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΚΟΤΣΕΟΓΛΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ. ΤΣΑΛΟΓΛΙΔΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, ΤΣΑΛΑΓΙΩΡΓΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ, ΣΤΟΪΔΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ Ι Ι , ΜΠΑΛΛΗΣ, ΘΩΪΔΗΣ, ΓΙΑΝΤΟΓΛΟΥ, ΝΤΑΛΗΣ, ΖΑΒΙΤΖΟΓΛΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου